GeleenGeleen Ma - Vrij 09:00-17:00 +31 (0)46 - 850 74 91
info@lacroixenpartners.nl
Deskundig
Persoonlijk
Onafhankelijk

Welke gegevens heb je nodig?

Lacroix en Partners > Welke gegevens heb je nodig?

Welke gegevens heb je nodig?

een goede voorbereiding voor het sluiten van een autoverzekering

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, zal er om een aantal gegevens gevraagd worden. Naast feiten zoals je naam en adres, zullen er ook vragen gesteld worden over de auto en je verleden als bestuurder. Deze zijn op verschillende formulieren te vinden. Wij geven een overzicht van de gegevens die je nodig hebt, om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Meldcode

Allereerst heb je de meldcode van je auto nodig om deze te kunnen verzekeren. De meldcode van je auto is een unieke combinatie van vier cijfers en gekoppeld aan je voertuig. Zoals elk mens een vingerafdruk heeft, heeft elke auto heeft een identificatienummer. De laatste vier cijfer hiervan vormen de meldcode. Het identificatienummer staat vaak in de auto gegraveerd rondom de voorruit of onder de motorkap.

Kun je het in de auto zelf niet vinden? Als je na 1 januari 2014 de auto hebt aangeschaft, heb je een kentekencard gekregen. Op dit plastic pasje staat de meldcode onder het kenteken. Als je de auto voor die tijd hebt aangeschaft, kun je altijd nog contact opnemen met het RDW. Zij kunnen je ook de meldcode geven via een meldcode check.

Kenteken en NAW-gegevens

Een verzekeraar heeft (natuurlijk) ook het kenteken van de nieuw te verzekeren auto nodig. Daarnaast zijn de standaard NAW-gegevens vereist. De verzekeraar zal vragen om je naam, adres met postcode, telefoonnummer, e-mailadres en rekeningnummer. Zelfs als je per automatische incasso betaalt, heeft een verzekeraar het rekeningnummer nodig. Als je de verzekering opzegt, krijg je eventueel de te veel betaalde premie teruggestort.

Dekking en schadevrije jaren

Vervolgens zal naar je wensen gevraagd worden. Het is belangrijk om goed na te gaan welke dekking je wilt. Je kunt hier altijd gratis advies over opvragen als je twijfelt. Ook het aantal schadevrije jaren zal aan bod komen. Bij veel verzekeraars kun je met een hoog aantal een flinke korting op de premie krijgen, dus dit is zeker belangrijk. Het kan zijn dat hiervoor het polisblad van je huidige autoverzekering van pas komt.

Acceptatievragen

En dan de laatste stap: de verzekeraar zal acceptatievragen stellen. Dit soort vragen gaan over je schadeverleden of je rijbewijs. Voor de verzekeraar is dit hele relevante informatie. Als je ooit geweigerd of opgezegd bent door een andere verzekeraar zal dit hier ook aan bod komen.

Stuur mij een offerte

Hulp nodig ?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag. 

+31 (0)46 – 850 74 91
info@lacroixenpartners.nl