GeleenGeleen Ma - Vrij 09:00-17:00 +31 (0)46 - 850 74 91
info@lacroixenpartners.nl
Deskundig
Persoonlijk
Onafhankelijk

Verzekeren

Lacroix en Partners > Verzekeren

Verzekeren

Wat is verzekeren?

Verzekeren is in wezen het overdragen van risico’ s. Risico’ s zijn onlosmakelijk verbonden aan het leven dat je leidt. Soms zijn deze risico’ s zo groot, dat je ze niet helemaal zelf kunt dragen. Hiertoe kun je tegen betaling van een premie risico’s overdragen aan een verzekeraar

Maar wat is een verzekering nu precies? Met een verzekering dek jij, de verzekeringnemer, een bepaald risico af dat je niet zelf wil dragen.

Voor advies, vragen over verzekeringen of het afsluiten van verzekeringen zijn wij je graag van dienst. Je kunt contact met ons opnemen of bij ons op kantoor binnen lopen.

Soorten verzekeringen

Welke soorten verzekeringen zijn er? De verzekeringen kun je indelen in een schadeverzekering of sommenverzekering. Bij een schadeverzekering gaat het om de bescherming van het vermogen van de verzekeringnemer. Denk aan brand, schade of diefstal: bijvoorbeeld een inboedelverzekering, zorgverzekering, opstalverzekering, autoverzekering. Bij een sommenverzekering krijgt je een bedrag dat van te voren is afgesproken bij een bepaald voorval. Het gaat hierbij om leven en gezondheid, vandaar dat het bijna altijd levensverzekeringen betreft.

Voordelen en nadelen verzekering

Iedere verzekering heeft voordelen en nadelen; daarvoor kun je terecht bij de verzekeraar. Er zijn echter ook algemene voordelen en nadelen van verzekeringen. Een schadeverzekering heeft elke maand een vaste premie die je moet betalen, maar je krijgt bij schade en dergelijke wel het totale schadebedrag terug. De voordelen van een levensverzekering zijn dat je jouw nabestaanden niet zonder iets achterlaat bij overlijden en je zit niet iedere maand vast aan een geldbedrag, zoals bij de schadeverzekering wel is. Nadeel is dat je geen geld krijgt als je op de afgesproken datum nog leeft.

Verzekeringen verlengen en opzeggen

Schadeverzekeraars zijn verplicht om je op tijd te informeren over de datum waarop je verzekering verlengd wordt. Meestal is de contracttermijn één jaar. Nadat het contract voor de eerste keer verlengd is, heb je een opzegtermijn. Deze mag maximaal een maand zijn.

Contracten die langer lopen dan een jaar blijven wel mogelijk. Zonder nadrukkelijke toestemming van de consument verandert een meerjarig contract na de verlengdatum in een eenjarig contract. Dit contract heeft een opzegtermijn van maximaal een maand.

Voorkom oververzekeren

Het is zonde als je oververzekerd bent. Controleer daarom voor jezelf of je:

  • Niet dubbel bent verzekerd. Je hebt dan twee verzekeringen die allebei hetzelfde dekken.
  • Niet onnodig bent verzekerd. Je betaalt dan maandelijks verzekeringspremie voor iets waarvoor u eigenlijk niet verzekerd hoeft te zijn. Bedenk dus bij jezelf of je het ook zelf kunt en wilt betalen als iets kapot gaat. Bekijk ook hoeveel dat wat je verzekerd hebt waard is: als je weinig tot niets uitbetaald krijgt van de verzekering is het niet verstandig om de verzekering af te sluiten.

 

Wat is verzekeren?

Vraag een offerte aan

Hulp nodig ?

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag. 

+31 (0)46 – 850 74 91
info@lacroixenpartners.nl