GeleenGeleen Ma - Vrij 09:00-17:00 +31 (0)46 - 850 74 91
info@lacroixenpartners.nl
Deskundig
Persoonlijk
Onafhankelijk

Glasverzekering

Lacroix en Partners > Glasverzekering

Glasverzekering

De ruiten in je woning verzekeren

Het kan iedereen overkomen. Een ruit die ingegooid is, een bal die door het raam gaat. Een glasverzekering dekt eventuele schade aan de ramen van je woning.

Bij ruitbreuk gaat het om de ramen die bedoeld zijn om licht door te laten. Glas in een aquarium of spiegels zijn niet verzekerd op een glasverzekering.

Glas is met een glasverzekering verzekerd tegen “alle van buiten komende onheilen”. Daar valt dus ongeveer alles onder wat met het glas kan gebeuren. Schade als gevolg van een natuurramp is niet meeverzekerd. Bij dubbel glas is het doorslaan van ruiten (vocht in de ruit) niet gedekt. In dergelijke gevallen is er sprake van een eigen gebrek. De glasverzekering dekt ook geen schade aan glas met als oorzaak een inbraak, brand of verbouwing. Deze schade door inbraak, brand of verbouwing is gedekt onder de opstalverzekering en/of inboedelverzekering.

Glas in lood, gebrandschilderd glas en andere bijzondere glassoorten kunnen ook verzekerd worden op de glasverzekering. Meestal wordt dan een premieopslag in rekening gebracht.

In veel gevallen wordt de glasverzekering als aanvullen bij de opstal en/of inboedelverzekering gesloten.